WordPress Onderhoud

wordpress onderhoud

WordPress Onderhoud. Het schiet er vaak bij in. “Doe ik nog wel een keer”, of “Nu even geen tijd”. Toch is het erg belangrijk regelmatig WordPress onderhoud uit te voeren.

Het WordPress systeem, waarmee steeds meer websites worden gebouwd, is één van de grootste Open Source Systemen en is continu in ontwikkeling. Er komen regelmatig updates uit en er worden vaak nieuwe versies van plugins (modules waarmee uw website wordt opgebouwd) uitgebracht. Soms zijn dit hele kleine updates, soms wat groter, maar vaak erg belangrijk vanwege aanpassingen in de beveiliging.

Het installeren van deze updates kan soms tijdrovend zijn. Zeker als er aanpassingen zijn gedaan aan plugins, kan het updaten extra werk kosten. Toch is het sterk aan te raden deze updates uit te voeren. Op die manier blijft uw website veilig, up-to-date en bovendien draagt het ook bij aan optimale prestaties van uw website. Installeert u de updates niet of te laat, dan vergroot u het risico dat uw website gehacked wordt of door Google of andere zoekmachines gezien gaat worden als onveilig. Gevolg: een lagere ranking in de zoekmachines, waardoor uw site niet meer (goed) wordt gevonden en dus minder wordt bezocht. Onderhoud aan uw (WordPress) website is dus erg belangrijk

Wij begrijpen dat u er niet op zit te wachten uw website wekelijks of maandelijks te updaten. U heeft toch wel wat beters te doen? Kamminga Websites maakt het u makkelijk. Voor een relatief klein bedrag per jaar zorgen wij ervoor dat uw WordPress website up-to-date blijft met het WordPress Onderhoud Pakket.

WordPress Onderhoud Pakket

Wij doen niet aan verschillende pakketten. Wij hebben één pakket. Waarom? Wij houden uw website veilig, of niet. Één keer in de week maand controleren op updates is wat ons betreft niet veilig genoeg. En een beetje veilig ís niet veilig, toch? Zodra een update beschikbaar is zorgen wij dat deze zo spoedig mogelijk geïnstalleerd wordt. Dit geldt voor updates van WordPress én van plugins en thema’s. Bovendien maken wij regelmatig een backup van uw complete website, inclusief database en bestanden. Mocht er tóch iets mis gaan, is uw site nog niet verloren. Daarnaast installeren wij een firewall op uw WordPress website. Indringers worden automatisch geblokkeerd.

Kosten WordPress Onderhoud

U heeft al een WordPress Onderhoudspakket vanaf vanaf € 200,- exclusief BTW per jaar. Dit is afhankelijk van het aantal plugins en het aantal aangepaste plugins.
U kunt op elk gewenst moment instappen en uitstappen.
De kosten worden per jaar gefactureerd.

Hoe werkt het?

Mocht u een WordPress Onderhoud Pakket willen, vul dan onderstaand formulier in. Vervolgens ontvangt u van ons een factuur. Zodra deze is betaald, gaan wij na ontvangst van de benodigde websitegegevens (ftp- en database gegevens) direct aan de slag met uw website.

  • We installeren een plugin die continu voor ons in de gaten houdt of er updates klaar staan. Zodra dit het geval is, ontvangen wij een e-mailbericht hiervan.
  • Vervolgens maken we een backup van de plugin, waarna we de update uitvoeren.
  • Vervolgens checken we of uw website nog goed werkt. Zo niet: dan zoeken we uit waar het probleem zit en lossen het op.

Mocht u willen weten welke updates we hebben uitgevoerd, kunnen we u na elke update een e-mail sturen waarin we melden welke updates wanneer zijn gedaan. Dit dient u dan wel aan te geven bij het aanmelden.

Hoe vaak zijn er updates?

Hoe vaak er WordPress (plugin) updates zijn verschilt sterk per websites. Veel plugins betekent meestal ook vaker updaten. Dit is nog wel afhankelijk van welke plugins er worden gebruikt op de site. Soms is er wekelijks een update te doen, soms twee wekelijks, soms 1 keer in de maand.

Aangepaste plugins en thema’s

Vaak worden plugins en thema’s standaard geïmplementeerd, maar soms zijn er aanpassingen aan de plugin of het thema gedaan. Dit kan met layout te maken hebben, maar ook met de functionaliteit. Wanneer in die gevallen een update wordt gedaan kan dit van invloed zijn op de werking van die plugins op uw website. Het is van belang dit van te voren aan te geven, zodat we tijdens het updaten niet voor verrassingen komen te staan. Geef daarom zo precies mogelijk aan welke aanpassingen er zijn gedaan.

Heeft u aanpassingen gedaan aan het thema en daarbij geen sub-thema aangemaakt? Dan kan het zijn dat uw website er na een update van dat thema er heel anders uitziet. Ook hier geldt: Laat ons weten welke aanpassingen er zijn gedaan zodat wij deze eventueel kunnen herstellen na een update van het thema.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Vul dan ook onderstaand formulier in. Wij proberen uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Ik wil een WordPress Onderhoud PakketIk heb een vraag over het WordPress Onderhoud Pakket

Uw naam (verpicht)

E-mail (verplicht)

Website

Uw vraag of opmerking


Voordelen op een rijtje

  • Geen omkijken naar updaten
  • Altijd een up-to-date website
  • Geen zorgen om veiligheid
  • Snel de laatste updates geïnstalleerd
  • Een firewall voor extra beveiliging