Is uw website al geschikt voor mobiel? Google gaat mobiel vriendelijke sites belonen.

  • -
geschikt voor mobiel

Is uw website al geschikt voor mobiel? Google gaat mobiel vriendelijke sites belonen.

Category : Blog

Afgelopen week is bekend geworden dat in de mobiele versie van Googles zoekmachine zal gaan tonen welke sites goed leesbaar zijn op smartphones. Google was altijd al een groot voorstander van mobiel-vriendelijke websites, maar vanaf nu gaan ze dat ook tonen in de zoekresultaten.

Google gaat mobiel-vriendelijke websites belonen met het predicaat “Mobile Friendly”. Hoe doen ze dat? Ze kijken of de website:

  • geen gebruik maakt van software die door veel mobiele apparaten niet wordt ondersteund, zoals bijvoorbeeld Flash
  • de tekst goed leesbaar weergeeft, zonder dat gebruikers moeten inzoomen
  • genoeg ruimte heeft tussen links, zodat men niet per ongeluk een verkeerde link of knop indrukt

mobiel vriendelijk

Het in de zoekresultaten tonen of een website “mobiel vriendelijk” is, zal in de komende weken wereldwijd worden doorgevoerd. Google heeft ook een tool gelanceerd om te testen of een website volgens Google mobiel-vriendelijk is. Bent u benieuwd of uw website als mobiel vriendelijk wordt bestempeld door Google? Vul hieronder de url van uw website in, zonder http(s):// en klik op de knop ‘Check Website’.


Werkt dit niet? Klik dan hier.

Indien uw website nog niet mobiel vriendelijk is, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen uw website responsive maken (geschikt voor mobiel) of een volledige nieuwe responsive website voor u ontwikkelen. Een responsive website past zich automatisch aan het apparaat waarop de website wordt bekeken, of het nu een smartphone, tablet, iPad, laptop of pc is.

Dit zal een positief effect hebben op de positie van uw website in de zoekmachines en voorkomt dat u in de nabije toekomst bezoekers met mobiele apparaten kwijtraakt.