Wat is er nieuw in WordPress 4.8?

  • -
wordpress 4.8

Wat is er nieuw in WordPress 4.8?

Category : Nieuws

Eén dezer dagen (waarschijnlijk 9 juni) wordt WordPress 4.8 gereleased. En een nieuwe release van WordPress betekent vaak nieuwe features! En wat zijn dan die nieuwe features?  Wat is er nieuw in WordPress 4.8?
Welnu: WordPress is aan de slag gegaan met de Widgets.

Tekst-widget krijgt Visual Editor

Op dit moment (versie 4.7.5) is het nog steeds niet mogelijk om via een visual editor (knopjes) tekst vet of cursief te maken, een link in te voegen of een opsommingslijst te maken. Het kán wel, maar dan moet je een beetje HTML kennis hebben. Of je moet een plugin hebben draaien die dat voor je regelt.

Vanaf WordPress 4.8 hoeft dat dus niet meer, de Visual Editor zit nu standaard in WordPress. Nog meer gemak dus!

nieuw in wordpress 4.8: de visual editor in de text widget

Widget voor afbeeldingen

Afbeelding toevoegen in je sidebar: heel eenvoudig in WordPress 4.8Een afbeelding in een sidebar zetten ging voorheen nogal omslachtig, zeker zonder HTML-kennis. In WordPress 4.8 heb je een nieuwe widget tot je beschikking, waarmee je heel eenvoudig een afbeelding kunt selecteren in de mediabibliotheek. Natuurlijk kun je ook een afbeelding ter plekken uploaden. Net als bij het plaatsen van een bericht of pagina. Voordeel: Geen kennis meer nodig van html en sneller een plaatje in de sidebar zetten.

Video widget

een mooie toevoeging aan WordPress 4.8: de video widgetNaast de visual editor en de afbeelding widget wordt ook het plaatsen van een video in (bijvoorbeeld) de sidebar nu een stuk makkelijker gemaakt. Je kunt kiezen uit het zelf uploaden van een video (wat wij je niet aanraden overigens) of een video selecteren van bijvoorbeeld YouTube of Vimeo. Een goede zet van WordPress, aangezien de verwachting is dat steeds meer content op website uit video zal bestaan.

Daarnaast is het WordPress Nieuws in het dashboard verbeterd, maar dit heeft voor het bouwen en onderhouden van je website geen extra functionaliteit.

Tot zo ver de belangrijkste nieuwe features. Wil je meer weten over WordPress, raad ik je aan de WordPress website eens te bezoeken.

Updaten van WordPress

Een nieuwe versie van WordPress betekent nogal eens stress bij site-eigenaren. Dit is helemaal niet nodig. Zorg gewoon voor een goede backup van zowel je website (bestanden) als de database. Mócht het dan fout gaan, kun je altijd weer terug naar de situatie waarbij je site het nog wél deed.

Heb je geen tijd of vind je het (te) spannend om zelf je website te updaten naar WordPress 4.8? Laat het ons doen! Klik op de knop, vul het formulier in en wij nemen contact met je op!

Ik wil mijn WordPress laten updaten


Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op. Vul dit formulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Naam (verplicht)

Telefoon

E-mail (verplicht)

Reactie