Google beloont https

  • -
https

Google beloont https

Category : Blog

Google heeft veiligheid hoog in het vaandel. Zeggen ze. En dat blijkt ook. Want gebruik je Google diensten als Search, Gmail en Drive, dan ga je automatisch over een beveiligde verbinding: https.

Om het web weer een stapje veiliger te maken moedigt Google je vanaf nu aan om je site via https te laten bezoeken. Hoe doen ze dat? Ze maken https-websites beter vindbaar dan http-websites.

Wat is https?

Https is de veilige versie van http. De extra ‘s’ staat voor ‘secure’.  Hoe het precies gaat wilt u misschien niet weten en is ook lastig uit te leggen, maar bij gebruik van https worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden.

Veiliger dus!

Als u een statische website heeft is de noodzaak van https niet aanwezig. Bijvoorbeeld als u alleen uw producten toont, of een blog bijhoudt en bezoekers niets kunnen kopen of geen formulier in kunnen vullen, is het niet echt nodig. Wanneer uw bezoekers simpele gegevens als een naam en e-mailadres achter kunnen laten op uw website omdat ze zich willen aanmelden voor een nieuwsbrief, of wanneer ze willen dat je contact met ze opneemt, komt het al een stuk betrouwbaarder over . Wanneer men iets op uw site kan kopen en betalen kunt u er helemaal niet meer onder uit.

Ook al is er geen noodzaak, is het misschien toch het overwegen waard om een SSL certificaat te installeren. Uw hostingprovider kan u hier alles over uitleggen. Op die manier is uw website te benaderen via https, is uw site veilig(er) en wordt u makkelijker gevonden in Google.

Op dit moment is het verschil nog niet echt te merken. Google wil webmasters ook de tijd geven om over te stappen. Maar in de toekomst zou het verschil wel eens groter kunnen worden.

Meer weten?

Laat je gegevens achter op ons contactformulier en wij nemen contact met je op.

Bron: Google Webmaster Central Blog

 


Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op. Vul dit formulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Naam (verplicht)

Telefoon

E-mail (verplicht)

Reactie