Geen https? Google Chrome komt met https waarschuwing!

  • -
Google Chrome

Geen https? Google Chrome komt met https waarschuwing!

Category : Nieuws

Wanneer je website nog niet draait over https en je hebt wél een webformulier, zoals een contactformulier of een zoekformulier, dan zal de browser Google Chrome vanaf oktober 2017 extra waarschuwingen tonen in de browser. En deze https waarschuwing wil je niet!

Niet alleen de website wordt als ‘onveilig’ gemarkeerd, maar in de invoervelden in het formulier zal daarnaast ook nog een https waarschuwing worden getoond.

https waarschuwingGoogle Chrome veel gebruikt

De browser Google Chrome is volgens StatCounter de meest gebruikte browser wereldwijd, met een marktaandeel van ruim 63%. In Nederland is dat aandeel iets minder, ruim 47 procent, maar toch is het de browser die veruit het meest gebruikt wordt.

Hoe voorkom ik zo’n https waarschuwing?

Er is eigenlijk maar één oplossing: zorg dat je website over https gaat draaien. Maar wat is dat nou eigenlijk, https?

Https is de veilige versie van http. De extra ‘s’ staat voor ‘secure’.  Hoe het precies gaat wilt u misschien niet weten en is ook lastig uit te leggen, maar bij gebruik van https worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden.

Veiliger dus!

Om je website via https te laten draaien moet er een SSL certificaat worden geïnstalleerd. Dit kan worden gedaan door de beheerder of provider van je website.

Doe het voor 1 oktober

Wil je geen verontruste mails van klanten of andere bezoekers van je website ontvangen over de https waarschuwing? Zorg dan dat je voor 1 oktober een SSL certificaat hebt laten installeren!

Bijkomend voordeel

Een ander voordeel, naast dat men geen waarschuwingen te zien krijgt op je website, is dat het gunstig is voor de ranking van je website in Google.

Hulp of meer informatie nodig?

Laat je gegevens achter in het contactformulier. Wij nemen dan contact met je op!